Personvernerklæring
Media & Testimonials

Personvernerklæring

Sist oppdatert: Oktober 2023

Denne “Personvernerklæringen” forklarerhvordan Leads.io (“vi” eller “oss”) samler inn, bruker, formidler, beholder og beskytter brukerens (“deg”, “dine”) Personlige Dataer. 

Denne Personvernerklæringen gjelder alle nettsteder, applikasjoner, produkter eller tjenester (“Tjenester”) somknyttes til erklæringen. Vær oppmerksom på at enkelte Tjenester kan ha separate, mer spesifikke personvernregler. Du oppfordres til å lese gjennom de spesifikke personvernreglene før du bruker disse Tjenestene. 

Ved å fortsette å få tilgang til Tjenesten, bekrefter du at du har hatt mulighet til å se gjennom og lese gjennom denne Personvernerklæringen i sin helhet, og din fortsatte bruk skal tas som ditt samtykke til vilkårene og betingelsene som er nevnt i denne Personvernerklæringen i sin helhet. 

Du har visse personvernrettigheter når det gjelder behandling av Personopplysningene dine, som er beskrevet i nærmere detalj i avsnitt 10 i denne Personvernerklæringen. Du kan utøve disse på ethvert tidspunkt ved å sende oss en e-post. 

Vi forbeholder oss retten til å endre denne Personvernerklæringen på ethvert tidspunkt uten forhåndsvarsel, og brukere rådes til å henvise til Personvernerklæringen fra tid til annen, slik at bruken din av nettstedet vårt er i tråd med personvernpraksisen som gjelder på det tidspunktet. 

1. Forklaringer

Databeskyttelseslover” betyr alle gjeldende lover knyttet til behandling av Personopplysninger. 

Forretningspartnere” betyr selskaper, partnerskap og enkeltmannsforetak som har registrert seg hos oss på nettsiden eller i en hvilke som helst annen form; Våre Forretningspartnere kan være Tilknyttede eller Registrerte Forhandlere.

Registrerte Forhandlere” betyr leverandører som kan tilby Tilbud for det valgte produktet eller tjenestene som vises på våre nettsider.

Tilknyttede” tredjepartsselskaper som deltar i vårt tilknyttede program og genererer nettstedtrafikk eller Data for oss.

Vilkår definert i GDPR, inkludert men ikke begrenset til, “Personlige Dataer (Data)”, “Datasubjekt”, “behandling”, “Datakontrollør” og “Databehandlere” skal ha samme betydning som i GDPR.

2. Hvem er vi?

Denne Personvernerklæringen gjelder for alle Tjenester tilbytt av “Leads.io”. 

Vi har forskjellige kontorer over hele verden som fungerer som ‘Datakontrollør’ i forhold til din Data: 

  • For Norden: Leads.io ApS er et selskap registrert i Danmark med foretaksnummer 35805702. 

3. Våre Tjenester

Vi forbinder mennesker (“Kunder”) som ønsker å kjøpe et produkt eller en tjeneste med relevante leverandører (“Registrerte Forhandlere”) som kan tilby tilbud på det valgte produktet eller tjenesten (“Tilbud”). 

  • Som Kunde: For å motta Tilbud eller mer informasjon for produktet eller tjenestene som vises på nettstedet, må du fylle ut nettskjemaet med kontaktinformasjonen din.  
  • Som Forretningspartnere: For å registrere deg med våre Tjenester, må du fylle ut og sende inn vårt publiserte registreringsskjema eller bli registrert av oss. 

4. Hvike Data vil vi ha og hvordan

Dette avsnittet beskriver hvordan vi kan samle inn Opplysninger fra deg, direkte eller automatisk: 

4.1. KONTAKT 

Du kan kontakter oss via telefon, faks, SMS, e-post, post, chat-app eller andre kanaler, for eksempel sosiale medieportaler. Vi kan behandle kontaktinformasjonen din, for eksempel navn, e-postadresse og telefonnummer. Vi kan også behandle informasjon som gis frivillig av deg. (Informasjonsforespørsler)

4.2. VÅRE TJENESTER

4.2.1. KUNDER

Du kan registrere deg med oss for å bruke vår nettside og Tjenestesom Kunde. Vi ber deg om å fylle ut et registreringsskjema som inneholder navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer (Tilbud). 

I tillegg kan vi også be deg om å gi ytterligere informasjon om produktpreferanser eller krav (som f.eks. hvike type hjem du bor i) av kvalifikasjonshensyn (Kvalifikasjon).  Noen ganger deler vi også IP-adresser med Forretningspartnere for å gjøre det mulig for Forretningspartnere å bekrefte forespørselen.

Noen ganger er tilskudd, ordninger eller fordeler (Tilskudd) tilgjengelig for et spesifikt produkt eller tjeneste (som for energieffektiv kjele) for visse typer grupper (som lavinntektshusholdninger). Som en del av tilbudsforespørselen din kan vi be deg informasjon som er nødvendig for å sjekke at du er kvalifisert for slike Tilskudd. Typen informasjon (som inntekt, uføretrygd og annet) avhenger av kvalifikasjonskriteriene for det spesifikke Tilskuddet.

Etter at du har sendt inn skjemaet, er det mulig at du mottar en automatisk SMS med en lenke du må klikke på for å bekrefte det angitte telefonnummeret fra tilbudsskjemaet (ofte referert til som «Doble Opt-in»-prosedyren). Dette brukes som verifikasjonsmetode (Verifikasjon).

Etter din Tilbudsforespørsel kan teamet vårt følge opp via telefon for å snakke med deg gjennom tilbudsalternativene (Oppfølging). For dette kan vi behandle kommunikasjonsdata som kan inkludere innhold og metadata. Disse Dataene kan bli behandlet med det formål å kommunisere med deg, opptak av samtaler og journalføring.​

4.2.2. FOR FORRETNINGSPARTNERE 

Du kan registrere deg hos oss for å bruke vår nettside eller Tjeneste som Forretningspartner. Vi kan be deg om å fylle ut registreringsskjemaet (Registrering) med bedriftsdetaljer og annen informasjon som kan være nødvendig (som forsikringsdekning), for å opprette en bedriftskonto (Konto) som du også mottar innlogging og passord for. Kontoen kan behandles for å tilby Våre Tjjenester, drifte vårt Tilknyttede program, sikre sikkerheten til nettstedet og Tjenestene Våre, vedlikeholde sikkerhetskopier av databasene Våre og kommunikasjon med deg.

Vi behandler også faktureringsdata inkludert kjøpstransaksjoner av Våre Tjenester (Betalinger). Vi behandler disse Dataene for å tilby Tjenestene Våre, foreta Tilknyttede betalinger og føre korrekte registre over transaksjoner

Vi publiserer forretningsinformasjon på nettstedet vårt, inkludert virksomhetsoppføringer (Oppføringer).

4.3. VÅR MARKEDSFØRING, ANALYTIKK OG NETTSTEDAKTIVITETER

Du kan registrerer deg for å motta nyhetsbrevet vårt eller andre markedsføringsmeldinger eller -aktiviteter (Markedsføring).

I tillegg til informasjonen nevnt ovenfor, kan vi også automatisk samle inn informasjon fra enhetene dine (inkludert mobile enheter) som du kanskje bruker til å få tilgang til nettstedet vårt. Vi kan gjøre dette ved hjelp av informasjonskapsler eller lignende teknologier som loggfiler (som beskrevet i mer detalj i erklæringen om informasjonskapsler på nettstedet vårt). Vi kan samle inn enhetsidentifikasjonsnummer og -type, stedsinformasjon og tilkoblingsinformasjon, for eksempel statistikk over sidevisninger, trafikk til og fra nettstedene, refererende nettside, annonsedata, IP-adresse, nettleserhistorikk og nettlogginformasjon. (Teknisk Informasjon og Nettstedsanalyse). 

5. Slik bruker vi opplysningene dine 

Dette avsnittet i Personvernerklæringen forklarer hvordan vi bruker den innsamlede informasjonen fra deg, i den utstrekning det er tillatt under gjeldende lov: 

5.1. KONTAKT 

Vi svarer Deg (Informasjonsforespørsel): Når du ønsker å motta informasjon eller råd fra oss, kan du kontakte oss. Vi bruker disse opplysningene kun til å kontakte deg og gi deg den forespurte informasjonen eller rådet.

5.2. VÅRE TJENESTER

5.2.1. TIL KUNDENE

Vi knytter deg til de aktuelle Registrerte Forhandlere. 

Når du registrerer deg på nettsiden vår, videresender vi forespørselen din til en eller flere Registrerte Forhandlere. I noen tilfeller kan vi innhente dine forespørsler fra Våre Tilknyttede nettverk (Tilbud).

Etter forespørselen kan vi kvalifisere tilbudet ditt (Kvalifisering). Dette kan innebære et element av automatisert beslutningstaking. Ved noen anledninger kan vi automatisk vurdere produktpreferansene dine og sende forespørselen din videre til den aktuelle Registrerte Forhandlere. Du har rett til å klage mot slik automatisert beslutningstaking, og du kan gjøre det ved å kontakte oss. Vi kan også kontakte deg g på telefon, SMS, e-post eller via en chat-funksjon for å bekrefte noen detaljer eller produktkrav (Oppfølging).

De Registrerte Forhandlere etter å ha mottatt dine Data fungerer som ‘Datakontrollø’ for dine Data, så hvis du ønsker å forstå hvordan disse Registrerte Forhandlere kan behandle Dataene dine, vennligst ta deg tid til å lese deres retningslinjer for personvern. De kontakter deg gjerne via telefon, tekst/sms eller e-post. Vær oppmerksom på at noen av Våre Registrerte Forhandlere bruker lokale tjenesteleverandører (“Databehandlere”) for å utføre den spesifikke tjenesten i ditt område.

Vi kan også kontakte deg for å spørre om din erfaring med å bruke nettsiden og Tjenesten vår, og håndtere de registrerte forhandlerne som vi koblet deg til (Anmeldelse og kundetilfredshet).

Fra tid til annen vil vi kontakte deg for å delta i spørreundersøkelser for å høre mer om erfaringene dine med oss og forretningspartnerne våre. Undersøkelsen spør gjerne om noen opplysninger (f.eks. kjønn, alder, sted) for statistisk analyse, service- eller produktrelaterte spørsmål (f.eks. om du gjorde kjøpet etter en tilbudsforespørsel), eller generelle tilbakemeldinger (f.eks. hva du synes om offentlige støtteordninger). Dette gjør vi for å forbedre tjenestene våre og for markedsanalyse (inkludert markedsføring). Du kan når som helst avslutte å abonnere på (avvise) disse e-postene (Undersøkelser).

5.2.2. FOR FORRETNINGSPARTNERE

Vi kobler til de relevante kundene (Tjeneste): For å registrere deg som Registrert Forhandler eller Tilknyttet, må du fylle ut og sende inn vårt registreringsskjema eller bli registrert av oss. Etter at en konto er opprettet, vil du ha tilgang til Tjenestene Våre.

5.2.3. VÅR MARKEDSFØRING, ANALYSER OG NETTSTEDAKTIVITETER 

Vi kan sende deg en melding om andre Tilbuder (Nyhetsbrev): Når du bruker nettstedet vårt, ønsker vi å kontakte deg via e-post, SMS eller telefon om lignende produkter eller tjenester til det du har vist interesse for, og vi tror du vil like. du kan alltids velge å ikke motta disse e-postene, SMS-ene eller telefonsamtalene, så vil vi ikke kontakte deg igjen.

Vi kan lage tilpassede og lookalike/lignende målgrupper (Kunde Publikum): Vi samarbeider med Facebook, Google og andre plattformer («Plattformer») for å nå ut til deg med annonser fra andre Tilbud eller for å skape lignende målgrupper eller tilpassede målgrupper. Opplysninger aggregeres og pseudonymiseres av Plattformene, og du kan alltids motsette deg denne aktiviteten ved å sende en e-post eller ved for eksempel å bruke innstillingene for informasjonskapsler nederst på alle sidene på nettstedet vårt.

Vi kan bruke Automatisert beslutningstaking og profilering (Profilering): Vi kan analysere personopplysningene dine for å bygge individuelle profiler, som også inkluderer innsamling og (statistisk) analyse av opplysningene. Individuell profilering brukes til å forutsi fremtidige interesser og gi deg Tilbud som er relevante og interessante for deg. Profilering er basert på opplysningene du har gitt oss gjennom kontaktskjemaet, og gjennom oppførselen din når du surfer på nettet. Du har rett til å motsette deg profilering ved å sende en e-post. 

Vi kan bruke tekniske Data (Nettsteddrift og Analyse): Vi samler inn disse Dataene for å tilpasse Tjenestene Våre til dine behov og for bedre å tilpasse struktur, navigasjon og innhold på nettstedet. Dette vil for eksempel lette surfingen din, lagre dine preferanser og gjøre interaksjonen mellom deg og nettsiden raskere og enklere. Vi plasserer også informasjonskapsler for å gi deg personlig tilpasset annonsering. Du finner mer informasjon om dette i vår informasjonskapselerklæring.

Vi kan bruke oppføringer og anmeldelser (Oppføringer og Anmeldelser): Vi kan behandle Data som du legger ut for publisering på nettstedet vårt eller gjennom Tjenestene Våre, inkludert virksomhetsoppføringer og anmeldelser. Informasjonen kan behandles med det formål å muliggjøre slik publisering og administrere nettsiden og Tjenestene Våre.

6. Hvem deler vi Opplysnignene dine med 

Vi deler Opplysnignene dine på følgende måte:

  • Våre kontorer: Vi kan dele opplysningene dine med Våre kontorer selskaper for å svare på en forespørsel eller levere og utvikle Tjenesten vår. Selskaper som eies og drives av oss, finnes på nettstedet vårt https://leads.io/
  • Våre tjenesteleverandører: Vi samarbeider med flere tjenesteleverandører som behandler Data på Våre vegner (“Databehandlere”). Disse inkluderer for eksempel skylagringsleverandører, betalingstjenesteleverandører, kundesenter eller nettstedsanalyse eller markedsføringsverktøy.
  • Våre Forretningspartnere: For å levere Tjenesten vår deler vi opplysningene dine med Forretningspartnere, slik at du kan motta et pristilbud for deres produkter eller tjenester.
  • Profesjonelle rådgivere, forsikringsselskaper: Vi kan utlevere opplysningene dine til Våre forsikringsselskaper og/eller profesjonelle rådgivere i den grad det er nødvendig for formålet med å oppnå eller opprettholde forsikringsdekning, håndtere risikoer, innhente profesjonelle råd eller etablere, utøve eller forsvare rettskrav, enten det er i rettssaker eller i en administrativ eller utenrettslig prosedyre.
  • Myndigheter og domstoler: Vi kan dele opplysningene dine hvis vi er forpliktet til å gjøre dette etter vedtatt lov eller instruksjoner fra en offentlig myndighet eller domstol.

7. Internasjonale overføringer av opplysningene dine

Personopplysninger i EU er beskyttet av Databeskyttelseslover, det vil si EUs personvernforordning (GDPR), men andre land oppfyller ikke nødvendigvis de samme personvernstandardene. For å levere deg Tjenesten vår kan vi bli pålagt å overføre noen av opplysningene dine utenfor EØS-området (som betyr alle EU-land samt Norge, Island og Liechtenstein), i henhold til prosedyren nevnt under kapittel V av i EUs personvernforordning, fordi noen av serverne Våre kan være betjent i USA eller andre territorier utenfor EØS.

Vi kan også bruke tjenesteleverandører («Databehandlere») basert utenfor EØS, for å hjelpe oss med å levere nettstedene og Tjenestene Våre til deg (for eksempel plattformleverandører som hjelper oss med å levere Tjenestene Våre, eller reklame), og dette betyr at vi kan overføre informasjonen din til tjenesteleverandører utenfor EØS for å levere programmene Våre, reklame og Tjenester til deg.

Ved å bruke nettstedet eller Tjenestene Våre eller ved å samhandle med oss på måtene som beskrives i denne Personvernerklæringen, samtykker du i overføringen av opplysningene dine utenfor EØS under omstendighetene beskrevet i denne Personvernerklæringen. Hvis du ikke vil at informasjonen din skal overføres utenfor EØS, må du ikke bruke nettstedet eller Tjenestene Våre. 

8. Lagring og oppbevaring av opplysningene dine

Vi beholder personopplysningene dine så lenge forretningsforholdet vårt varer, og deretter så lenge det er nødvendig og relevant for Våre legitime forretningsformål i samsvar med Leads.io’s Retningslinjer for Dataoppbevaring, eller som på annen måte er tillatt under gjeldende lover og forskrifter. Når vi ikke lenger trenger personopplysningene dine, avhendes de på en sikker måte (uten ytterligere varsel til deg).

9. Sikkerhet

Vi implementerer rimelige sikkerhetstiltak for å beskytte informasjon mot tap, misbruk, endringer eller ødeleggelse. Siden ingen overføringsmetode over internett eller elektronisk lagring er 100 % sikker, kan det finnes en svært liten sjanse for at informasjonen som samles inn av oss, kan bli kompromittert. Hvis du tror at opplysningene dine har blitt kompromittert, kan du kontakte oss som angitt i avsnittet Kontakt oss. Hvis vi får vite om et mislighold i sikkerhetssystemet, vil vi informere deg og myndighetene om forekomsten av bruddet i samsvar med bestemmelsene i gjeldende lov. 

10. Juridisk grunnlag for behandling

I henhold til EUs personvernforordning er behandlingsansvarlige forpliktet til å ha et gyldig lovlig grunnlag for hver behandlingsaktivitet de gjennomfører. Tabellen nedenfor beskriver vårt lovlige grunnlag for hver behandlingsaktivitet.

Juridisk grunnlag for Leads.io

  • Informasjonsforespørsler: Artikkel 6 (1) (b) – oppfylling av avtalen
  • Levering av Tjeneste: Artikkel 6 (1) (b) – oppfylling av avtalen. Vi overfører for eksempel opplysningene dine til og kobler deg opp mot forretningspartnere slik at du kan motta de forespurte tilbudene.
  • Anmeldelser og kundetilfredshet: Artikkel 6 (1)(b) – Oppfylling av avtale
  • Undersøkelser: Artikkel 6 (1) (f) – Legitime interesser
  • Markedsføring (som nyhetsbrev): Artikkel 6 (1) (a) – samtykke  
  • Oppretting av tilpassede og lignende målgrupper: Artikkel 6 (1) (f) – berettigede interesser
  • Automatiserte avgjørelser og profilering: Artikkel 6 (1)(a) eller (f) – Samtykke eller legitim interesse
  • Oppføringer og anmeldelser: Artikkel 6 (1) (a) – Samtykke
  • Bruk av teknisk informasjon (Nettsteddrift og -analyse): Artikkel 6 (1)(a) eller (f) – Samtykke eller legitim interesse
  • Samsvar med juridisk forpliktelse: Artikkel 6 (1) (c) – rettslig forpliktelse

Juridisk grunnlag for forretningspartnere
Etter mottak av opplysningene dine, opptrer forretningspartnere som uavhengig (ny) databehandler av opplysningene dine. For å kunne fortsette å behandle opplysningene dine kontinuerlig etter overføring fra Leads.io (for eksempel det å kontakte deg via telefon, tektsmelding/SMS eller e-post basert på tilbudsforespørselen din) trenger de også et juridisk grunnlag. Dette kan være samtykke, nødvendighet for å oppfylle en avtale eller legitime interesser basert på deres eget valg. Du finner mer informasjon om hvordan forretningspartnere behandler opplysningene dine i personvernerklæringen og vilkårene deres.

11. Dine personvernrettigheter

Hvis du er basert innenfor EØS eller innenfor en annen jurisdiksjon som har lignende Databeskyttelseslover, har du disse rettighetene i visse tilfeller:

  • Rett til innsyn: Retten til å bli fortalt hvordan vi bruker opplysningene dine, og få innsyn i opplysningene dine;
  • Rett til retting: Retten til å få opplysningene dine rettet. Hvis vi oppbevarer informasjon om deg som er feil, eller hvis det gjøres endringer i opplysningene dine, kan du gi oss beskjed, slik at vi kan holde Våre registre nøyaktige og oppdaterte;
  • Rett til sletting og begrensning: Retten til å få informasjonen din slettet eller legge restriksjoner på behandling av opplysningene dine;
  • Rett til dataportabilitet: Retten til å få informasjon du har gitt oss på en automatisert basis, returnert til deg i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format, eller sendt direkte til et annet selskap, i den utstrekning det er teknisk mulig; 
  • Rett til å protestere: Retten til å motsette seg behandling av personopplysningene dine, f.eks. for direkte markedsføringsformål;
  • Rett til å trekke tilbake samtykke: Når behandlingen av opplysningene dine er basert på ditt samtykke, har du rett til å trekke tilbake samtykket underlagt juridiske eller kontraktsmessige begrensninger. Hvis du trekker tilbake samtykket ditt til bruk av personopplysningene dine til formål som er angitt i vår personvernerklæring, kan det hende vi ikke kan gi deg tilgang til alle eller deler av nettstedene og Tjenestene Våre;
  • Rett i forbindelse med automatiserte individuelle avgjørelser og profilering: Retten til å motsette deg enhver avgjørelse basert på automatisert behandling av personopplysningene dine, inkludert profilering;
  • Rett til å klage: Retten til å klage til tilsynsmyndigheten som er ansvarlig for personvernssaker (f.eks. Datatilsynet i Norge). Du finner en god oversikt over EUs personvernsmyndigheter på nettstedet til Det europeiske personvernrådet (EDPB). Hvis du er basert utenfor Europa, kan du ta en titt på nettstedet til GPEN (Global Privacy Enforcement Network).

12. Kontakt 

Hvis du vil ha mer informasjon om Personvernerklæringen eller vår behandling av Data om deg, eller hvis du har spørsmål om dine rettigheter i henhold til lokal lovgivning, hvordan du oppdaterer registrene dine, eller hvordan du får tak i en kopi av informasjonen vi har om deg, eller for å utøve andre rettigheter gitt til brukere i henhold til EUs personvernforordning, kan du kontakte oss:

Leads.io

Justisdepartementet
Nieuwe Steen 27
1625 HV, Hoorn
Nederland

På nettet:

Du kan kontakte oss via:

For Norden (Danmark, Sverige, Norge, Finland): [email protected] 

Hvis du ønsker å kontakte et av Våre lokale kontorer via telefon, kan du gjøre dette via https://leads.io/.